A megfelelő domain név kiválasztásának folyamata ahhoz hasonló, mint amikor a vállalkozásunk/cégünk nevét szeretnénk kitalálni. Sok időt, energiát és kreativitást igényel a tökéletes név megtalálása. Az ideális domain név használata kritikus fontossággal bír weboldalának jövőbeli sikerességében.

Legyen rövid

Ha túl hosszú domain nevet használ, akkor a látogatók könnyen elgépelhetik és félre olvashatják, ezét fontos, hogy minél rövidebb és egyszerűbb nevet használjon. Gondolja át, hogy ezt a nevet kell majd használni a jövőben az online marketing csatornákon és felületeken, továbbá a névjegykártyákon is.

Használjon kulcsszavakat!

Próbáljon, olyan kulcsszavakat használni, amik leírják a vállalkozását és a vállalkozásának termékeit. Így könnyedén egyértelművé teheti a látgatóinak, hogy mivel is foglalkozik. Gondolja át olyan kulcsszavak használatát is, amelyekre az emberek akkor kereshetnek, amikor az Ön termékére vagy szolgáltatására van szükségük.

Használjon márkanevet

A domain név nem más, mint a vállalkozása online arca, ezért fontos, hogy az egy márkát sugalljon, amit az emberek megjegyezhetnek és hivatkozhatnak rá.

Legyen könnyen megjegyezhető és leírható

Olyan domain nevet válasszon, amit könnyen meg lehet jegyezni és egyszerűen be lehet írni a böngészők keresőmezőjébe. Miért fontos, hogy könnyen megjegyezhető és leírható domain nevet válasszon? Azért fontos, mert nem akarjuk, hogy a jövőbeli látogatói és partnerei elírják a vállalkozásához tartozó domain nevét, hiszen, ha elírják, akkor egy nem létező, vagy ami még rosszabb egy teljesen más, akár a versenytársaihoz tartozó oldalán találhatják magukat a látogatók.

Jelölje meg a területet, ahol dolgozik, ha szűk körre céloz

Ha vállalkozása lokális területen működik, bizonyos városban vagy megyében, akkor érdemes lehet ezeket is használnia a domain nevében. Így a lokális vásárlói sokkal könnyeben megtalálhatják Önt és vállalkozását. Hiszen tudni fogják, hogy az adott városban végzi a tevékenységeit.

+1 Tipp: Használjon .hu-s végződést

Ha magyar nyelvű és magyar piacot célzó vállalkozása van, akkor fontos, hogy a domain nevének végződése .hu-s legyen, hiszen ezzel jelzi a látogatóinak, hogy ez egy magyar oldal. Ezenkívül a Google előnyben részesíti a keresési találatok között azokat az oldalakat, amelyek olyan domain név végződéssel rendelkeznek, ahonnan a keresés jött. Pl: Németországban a .de, Csehországban a .cz és Magyarországon a .hu-s végződésű domain nevek elsőbbséget élveznek a többi más végződéssel szemben.

Reméljük, hogy sikerült segítenünk ezzel a bejegyzésünkkel abban, hogyan találhatja meg a weboldala számára a megfelelő domain nevet.

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!